Підвищення кваліфікації новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України

Інститутом вищої кваліфікації на території Апарату Верховної Ради України 9 – 13 листопада 2020 року було проведено навчання для державних службовців – новопризначених працівників Апарату (20 осіб).
Підвищення кваліфікації працівників здійснювалось за спеціальною короткостроковою програмою. У процесі навчання розглянуто низку питань щодо законодавчого процесу у Верховній Раді України, організаційного забезпечення законопроектної роботи, парламентської реформи, забезпечення дотримання конституційного права громадян на звернення до державних органів і посадових осіб, мистецтва публічного виступу, економіки і врядування, ділового українського мовлення, психологічних основ професійної діяльності, особливостей проходження державної служби в Апараті Верховної Ради України тощо.
Відкриваючи навчання, Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко звернув увагу на трансформаційні процеси в державі та в Апараті Верховної Ради України. Тому працівники Апарату мають постійно підвищувати рівень своєї професійної компетентності.
У відкритті занять також взяли участь директор Інституту вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету Алла Бідюк та керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як .
До проведення занять залучені провідні викладачі Київського національного торговельно-економічного університету:
-           Дубовик Тетяна Віталіївна– професор кафедри журналістики та реклами, доктор економічних наук
-           Миронець Сергій Миколайович – завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук
-           Тесленко Наталія Олексадрівна - доцент кафедри сучасних європейських мов, кандидат філологічних наук
-           Уманців Юрій Миколайович – професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики, доктор економічних наук
Своїм досвідом щодо особливостей роботи в Апараті Верховної Ради України з учасниками поділилися також керівники структурних підрозділів Апарату, народні депутати.
Навчання для новопризначених працівників Апарату проходило без відриву від основної роботи у непленарний тиждень сесійної роботи Верховної Ради України.
По завершенню державні службовці успішно пройшли тестування та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.
Учасники навчання в анкетуванні поділилися своїми враженнями від освітнього процесу:у них повною мірою виправдалися очікування від навчання, сподобалася організація та атмосфера роботи під час заняття. Також поділилися темами з навчання, які були корисними:Закон України "Про звернення громадян", ораторське мистецтво,  економіка і врядування, ділове українське мовлення, соціально-психологічні аспекти професійної діяльності в державному управлінні, регламент та ін.
З новими знаннями, піднятим настроєм і словами вдячності завершилося навчання для державних службовців – новопризначених працівників Апарату Верховної Ради.
Інформація про подію на сайті управління кадрів Апарату Верховної Ради України:

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.