Іспит на рівень володіння державною мовою

Київський національний торговельно-економічний університет, як спеціально уповноважена установа, розпочав проведення іспитів на рівень володіння державною мовою.

Проведення іспиту та оцінювання його результатів організовує Національна комісія зі стандартів державної мови, організаційний супровід іспитування здійснює Інститут вищої кваліфікації.

Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» зобов’язує всіх державних службовців володіти державною мовою. Перелік осіб, які зобов’язані володіти державною мовою і документально підтвердити рівень володіння державною мовою, міститься у статтях 7, 9 та 10 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Реєстрація, складання іспиту, отримання результатів відбувається через електронний кабінет претендента. Письмова частина іспиту передбачає виконання тестових завдань та написання тексту на визначену тему. Усна частина передбачає монологічне висловлювання та діалог з екзаменатором на визначену тему. На підставі підсумкового електронного протоколу перевірки Комісія ухвалює рішення про надання або ненадання претендентові державного сертифіката. Повторно складати іспит можна необмежену кількість разів, але не частіше одного разу на чотири місяці.

Зареєструватися та дізнатися детальну інформацію можна на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови www.mova.gov.ua

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.